edukacijski rad sa djecom antonicin mlin

Edukacijski rad sa djecom

U izvornom ambijentu Žrnovnice, na istoimenoj rijeci, nalazi se Antoničin mlin i Obiteljsko gospodarstvo Aljinović.

Antoničin mlin je povijesna vodenica, spomenik kulture RH, jedina preživjela u višestoljetnoj mlinarskoj povijesti Žrnovnice.

Sadrži dva renovirana mlinska kola te stupu (uređaj za pranje i obradu sukna). Kako želimo drvene i tradicijske vještine uklopiti sa novim tehnologijama, snagu vode smo dijelom iskoristili i pretvorili je u električnu energiju, što omogućava djeci cjelovitu edukaciju na našem imanju kroz povezivanje povijesne baštine s modernim vremenima.

Godinama pažljivo kultiviramo čarobni krajolik oko mlina i rijeke čuvajući pritom netaknutu ljepotu prirode. Ovo nas čini idealnim mjestom za poučavanje djece gdje mogu u sklopu terenske nastave učiti o bogatoj povijesti mjesta i okoline, educirati se o tradiciji i starim zanatima, vodi i iskorištavanju snage vode, te provesti ugodan dan uz interaktivnu nastavu u prirodi uz šum rijeke i pjev ptica.

Organiziramo radionice za vrtiće i škole “Od zrna do kruščića” gdje djeca sudjeluju u cjelovitom programu mljevenja pšenice, miješanja tijesta, paljenja vatre i pečenja kruha.

U Gospodarstvu Aljinović čvrsto vjerujemo u važnost edukacije naše djece u prirodi i želimo učenje učiniti zabavnim tako da dijete, potaknuto ne samo gledanjem i slušanjem nego i sudjelovanjem u radu bude duboko prožeto doživljenim iskustvom.

U proljeće kad se priroda budi, djeca mogu doći i vidjeti postupak uzgoja povrća od sijanja do berbe, naučiti kako se hrana odvojena od ostalog otpada pravilno kompostira u našem bio-vrtu te jesti domaće džemove i domaći inegralni kruh pripremljen u autentičnoj krušnoj peći.

PROGRAM

OSNOVNI PROGRAM Posjeta mlinu, demonstracija rada, pravljenje kruha-miješanje tijesta, pečenje i degustacija. Igra u parku. (Kratak opis pogledajte na ovom LINKU.)

DODATAK A Vrt – posjeta, informiranje o tekućim aktivnostima u vrtu. Osnovne pouke o biološkoj proizvodnji. Poduka o važnosti odvajanja bio otpada, te izrada komposišta.

DODATAK B Hrana za djecu (pomfrit, pileći odrezak, sok)

DODATAK C Fritule

Ukoliko odabarete i B varijantu preporučujemo odgajateljima i roditeljima da djeca ne nose nikakvu dodatnu hranu i sokove te tako izbjegnu nepotrebne troškove. Na osnovni program možete odabrati sve ili jedan od dodataka. Cijene ponuda možete vidjeti na ovom LINKU.

Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte. Veselimo se vašem dolasku!